Sportkörök

Iskolánkban számos sportkör működik, melyek közös tulajdonságai:
  • az adott terület iránti érdeklődés felkeltése, megszerettetése,
  • tehetséggondozás,
  • gyerekek összetartása,
  • csapatszellem kialakítása.
Ezek a sportkörök heti rendszerességgel, s állandó gyereklétszámmal évek óta hatékonyan működnek. Ezt bizonyítják a különböző versenyeken elért igen szép eredmények is. Bízunk abban, hogy ebben a nagyszerű "Móriczos családban" - szülők, pedagógusok, diákok - további összefogással  még több szép sikert érnek el sportolóink.


[ RÖPLABDA ]      [ LABDARÚGÁS ]     [ ATLÉTIKA ]     RÖPLABDA

Röplabda sportágban előkészítő, mini és gyermek korcsoportban foglalkoztatjuk a gyerekeket Moravszki Gyuláné szakvizsgázott mesterpedagógus testnevelő tanár - edző és Moravszki Gyula edző irányításában.
A létszámunk 65-70 főre tehető, amit a jövőben folyamatosan szeretnénk bővíteni. III. és IV. korcsoportban versenyeztetjük a tanulókat, amire heti 5 edzéssel készülünk fel. Nemzetközi és Országos felkészülési tornákon veszünk részt, hogy minél eredményesebben szerepeljünk az Országos Diákolimpiai döntőkön és az Országos Bajnokságokon.
2005 óta 18 Diákolimpiai arany , 11 Diákolimpiai ezüst és 7 bronzérem fémjelzi sikereinket. Valamint számos nemzetközi és országos tornákon elért dobogós helyek.
Az egyik legfontosabb eredményünk a 2018-ban Kecskeméten megrendezett Összevont Labdajátékok Diákolimpia III. korcsoportos Országos Döntőn elért I. helyezés, mellyel kivívtuk a jogot az ISF égisze alatt Horvátországban (Porec) megrendezésre kerülő Nemzetközi Sportági Világjátékokra.
Iskolánk csapata és edzői számára rengeteg élményt és tapasztalatot jelentett a világbajnokságon való részvétel, mert világszínvonalon játszó csapatoktól, edzőktől szakmailag sokat tanultunk, sportbaráti kapcsolatokat építettünk, aminek pozitív hatása a későbbiek során is folyamatosan javuló teljesítményhez vezethet.

Iskolánkban 2006 óta megrendezzük a Nemzetközi Móricz Röplabda Tornát, amely a város kiemelt rendezvénye, mely testvérvárosi kapcsolatokon alapszik. Több mint egy évtizede a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás bázisa vagyunk III. és IV. korcsoportban. Egyesületi szinten is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetünk.

A Nemzeti Bajnokságban elért jelentősebb eredményeink:
Gyermek- mini korosztályban: 7 Magyar Bajnoki cím, 3 Magyar Bajnoki ezüst és 3 Magyar Bajnoki bronzérem.

Ezek mögött az eredmények mögött kemény és kitartó munka van. Minden évben edzőtáborban készülünk a következő bajnoki évadra, ahol a kemény alapozó munka mellett a csapat összekovácsolására is kiemelt hangsúlyt fektetünk.

LABDARÚGÁS

Intézményünkben a sportnak, ezen belül a labdarúgásnak nagy hagyományai vannak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már kis korban megszeressék a mozgást, a labdarúgást. Így az egészségük fejlődése biztosított, és későbbiekben lehetőségük van tehetségük kibontakoztatására.

Minden korosztályban biztosítottak a labdarúgó foglalkozások. 1-6. évfolyamon heti két órában, 7-8. évfolyamon heti egy órában tartunk edzést. A gyerekek a korosztályuknak szükséges képzést kapnak, nagy odaadással végzik a feladatokat.

Versenyek: Minden tanévben valamennyi korosztályt benevezzük az Országos Diákolimpiára, valamint a nagyok a Futsal Diákolimpián, a kicsik az iskolai Bozsik fesztiválon képviselik iskolánkat.

A versenyekre való felkészülésnek fontos része a saját rendezésű Mikulás és Farsang kupa, és a meghívásos Vécsey és Kertvárosi tornákon való szereplés.

A Nyíregyházi Bozsik Labdarúgó Akadémiával mindennapos a kapcsolat, tehetséges gyerekeink párhuzamosan ezekben a csapatokban is tevékenykednek, de lehetőségük van Filó és a Grund labdarúgó csapatokban is a versenyzésre.

Edzéseinket a felújított tornateremben végezhetjük, ezáltal sikeres szakmai munkát tudunk végrehajtani. Számunkra nagyon fontos az a sorrend, hogy a gyerek megállja a helyét az életben, jól tanuljon és nagyon jó labdarúgó legyen. Arra törekszünk, hogy ez a célkitűzés megvalósulhasson.
ATLÉTIKA

Hetente 4 alkalommal: hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken tartunk edzést.

    Fő feladataink közé tartozik:

  • a fiatal tehetségek felfedezése,
  • az egészséges életmódra nevelés,
  • a gyerekek koordinált mozgásának fejlesztése,
  • minél több atlétikai számmal ismerkedjenek meg a gyerekek.
Célunk a különböző atlétikai versenyeken való sikeres szereplés (dobogós hely elérése), és a Diákolimpián való részvétel, illetve jó eredmény elérése. Iskolánk atlétáinak felkészültségét bizonyítja, hogy megyei versenyeken I. helyezést értek el, s az országos atlétikai bajnokságokon is a dobogóra állhattak. Kölyökatlétika csapatunk a Regionális Terematlétika Bajnokságban is eredményesen szerepel.

Megyei Atlétika Csapatbajnokság 1. helyezett lány csapatunk (2018.10.02.)
(Lásd: bal felső kép)