Kavalkád

A legkedveltebb napközis rendezvényünk a hónap utolsó péntekjén megrendezett Kavalkád.
Minden hónapban más-más téma köré szervezzük az összes napközis csoportot megmozgató, színes, változatos programokat. (A gyerekek és nevelők egyaránt nagy izgalommal készülnek rá.) Célunk megtanítani, motiválni a gyerekeket a szabadidő hasznos, kulturált eltöltésére. A programok kapcsolódnak az évszakokhoz, ünnepekhez, az egészséges életmód szokásaihoz.

Az őszi időszakban játékos sportversenyeket, pl. közlekedési és rendőrnap, ill. kirándulásokat szervezünk. Megfigyeljük a természetben lezajló változásokat. A termések, levelek felhasználásával ötletes képeket, bábokat, termésállatkákat készítünk.
A Múzeumfaluban tett látogatás alkalmával megismerkedhetnek a gyerekek a népi építészet emlékeivel, az iskolamúzeumban az iskola történetével. Emellett betekintést nyerhetnek a kenyérsütés, lekvárfőzés hagyományába, megismerhetik a régi népi ételek ízeit. Az ősz utolsó hónapjában az egészséges táplálkozásra irányítjuk a figyelmet a salátakészítéssel.

A téli időszakban a karácsonyt megelőző készülődéshez, várakozáshoz kapcsolódnak programjaink. Felelevenítjük a téli népszokásokat, ajándékokat készítünk és megrendezzük a már hagyománynak számító "karácsonyi kirakodó vásárt", ami minden évben osztatlan sikert arat.
A tél végén, ha az időjárás is úgy akarja szánkótúrát szervezünk Kabalásra.

A tavaszt egy játékos, több állomásból álló akadályversennyel köszöntjük, ahol az évszakhoz fűződő népszokások, versek, dalok, népi játékok ismeretéhez fűződnek a feladatok.
Húsvét előtt hímestojást festünk, megismertetve a gyerekeket a hagyományos díszítési módokkal. A Föld napjáról aszfaltrajz-versenyen emlékezünk meg.
Májusban színes programmal igyekszünk emlékezetessé tenni a gyermeknapot, ahol a gyermekek kívánsága az elsődleges szempont.

Kavalkádjainkon a gyerekek felszabadultak, nagyon jól érzik magukat, nagy élmény számukra.
Nagyon jó lehetőséget biztosít a jó tanár-diák viszony elmélyítésében. Fejleszti a gyerekek összetartozás-érzését, toleranciáját, viselkedéskultúráját.